Boek Verbeelding & Werkelijkheid

In 2016 publiceerde ik een boek waarin al mijn columns voor het vakblad Cement staan gebundeld. Ik heb dit boek, net als de columns, Verbeelding & Werkelijkheid genoemd . Naar Goethe’s “Dichtung und Wahrheit”. Je kunt het boek bestellen door hier op te klikken.

voorkant boek

In dit boek beschrijf ik mijn ervaringen die ik in 40 jaar constructeur-schap heb ondergaan. Soms leuk en grappig; soms (zeer) verdrietig. Verdrietig vooral waar het de fatale instortingen betreft zoals de balkons in Maaastricht, de parkeergarage in Eindhoven en, recent, niet in boek het AZ stadion. Ik vroeg mij af: Hoe kan dit gebeuren in een modern, welvarend Westers land? Mijn antwoord staat in het boek: de Overheid moet zijn wetgevende, en daarop controlerende !!!, taak goed gaan invullen.